Potlach samotárov zo Závlčia

apríl 2004  

Trampskí samotári zo Závlčia - Pitkin, Láďo a Sivko s maželkami, spoluorganizátori predvlaňajšieho 9.česoslovenského potlachu - fajn kamaráti a flek, kde som roky nebol. To boli veci, ktoré spôsobili, že som neváhal a nabral smer Horná Nitra a ďalej na západ.

Tentokrát som neriskoval stop na tie smery a tak ma zvolenský autobus vyklopil na "námestí" v Hradišti, kde už na zápraží krčmy postávalo zopár vandrákov. Pridal som sa k nim, ale ledva som stihol jedno orosené, lebo partia sa pohla k odchodu. Je fakt, že na pivko bolo dosť chladno...

Cestu na flek nám spestril rozbahnený úsek poľnej cesty, i tak sme však dopadli lepšie ako poniektorí, ktorí museli zapadnuté autá nechať stáť uprostred poľa. Za silnejúceho šera som pobiede vyhľadal flek na hamaku, čo v tamojšom teréne a lese-nelese rozhodne nie je ľahké. Keď som vysekal hromadu pichľavých kríkov z podrastu a horko-ťažko vyšponoval strechu z ponča, tak som sa dozvedel, že na povale chajdy je ešte voľné miesto. Tak už som neváhal a šiel si ho obsadiť...

Sobota síce nebola ako vymaľovaná, ale aspoň celý deň nepršalo a tak prebehli aj súťaže. Doobeda sme si stihli s prítomnými kamarátmi Starcom, Bzučom, Fricom a prísediacimi Hobom, Bačom a Benom urobiť tiež zasadnutie redakcie Severky.

Oheň vzplanul a mohol rozháňať drobné kvapky dažďa, ktoré sa k večeru snažili preniknúť pod bundy a pončá. Vyhlásená bola súťaž v speve jednotlivcov a vo veselom rozprávaní. Prihlásil som sa do oboch, čo vzhľadom na moje spevácke schopnosti bola trochu odvaha ... avšak neúspech som mohol zvaliť na totálne sucho v krku - bar bol v tom čase zavretý. Vynahradil som si to vo veselom rozprávaní jednou z Jonášových historiek z autorkej dielne Suchého a Šlitra.

Viac napovie [FOTO]


späť na cancák 2004