Výstava Levice

    11. júla 2008

Vernisáž výstavy "Z mesta von do prírody"

Výročie organizovanej turistiky v Leviciach bolo dobrým dôvodom k usporiadaniu výstavy v Tekovskom múzeu, ktorej vernisáž sa konala 11.júla 2008. A čo ja s tým ? Nuž, za prvé jedným z organizátorov bol kamarát Frico, ktorý sa angažoval aj pri výstave "Svet trampingu". Za druhé, ďalší organizátor - Pedro, má historické väzby na Okresnú tábornícku školu v Haďom údolí, podobne ako Jackie a zdedili sme od neho prvú kroniku Hadieho údolia. Túto sme následne zapožičali práve na levickú výstavu.No a v neposlednom rade sa na výstave vďaka Fricovi objavili aj ďalšie artefakty súvisiace s trampingom. Veď trampi a turisti sa často vo svojich aktivitách a skupinkách prelínali...
A tak som v ten piatok zbehol do Levíc. V amfiteátri sa nazbierala celkom pekná kôpka ľudí, samozrejme, najviac z radov súčasných aj bývalých členov turistických oddielov. Na úvod zahralo niekoľko CFT pesničiek duo Slniečko a po príhovore riaditeľa múzea a kamaráta Frica sme sa odobrali do výstavných priestorov. O tom, čo sa tam dalo vidieť, vypovedajú priložené fotky. Našinca môže potešiť, že niekoľko samostatných vitrín bolo venovaných trampingu, od zvadiel, cez literatúru až po výstroj. Hodnotná bola tiež zbierka odznakov.
Po vernisáži obohatenej nielen o dobré víno a niečo pod zub, ale aj o premietanie diákov z bohatej činnosti sa ešte pokračovalo v debatách, o čom inom, ako o horách a ľuďoch v nich... Do toho všetkého ešte stále hrali baby zo Slniečka.

[FOTO]



späť na cancák 2008