Trapsavec a iné veci v Čechách

    28.-31.5.2010

Tento rok bol termín trapsaveckého ohňa zmenený na jarný - poslednemájový víkend. Vzhľadom na našu kompletnú rodinnú účasť v tejto literárnej súťaži, ako aj moje a Haluzove príspevky do foto/grafickej súťaže Trasa sme sa rozhodli urobiť si výjazd do zemí českých.
Na vrchole pezinskej Baby sme sa rozhodli, že zahneme na Prostějovsko a navštívime našich milých kmotrovcov v ich príbytku "Na výsluní". Okrem pár búrok po ceste začalo pršať hneď, ako sme vystúpili z auta. Tak sme hodinku posedeli vovnútri, ale potom vyšlo slnko a kým stihlo zapadnúť, absolvovali sme ešte aj prechádzku po okolí.

V piatok sme už smerovali na Brdy. S trochou blúdenia pod Prahou sme šťastne dorazili na okraj lesa, "zbalili" Čepka, Draculeu a vyrazili na Empty camp. Pre istotu sme hneď postavili stan na úpätí romantického suťoviska. Ako sa ukázalo, vhodne, lebo hodinu pred polnocou nás od ohňa rozohnal dážď. Našťastie, posledný toho víkendu.
Sobotňajšie ranné vstávanie sme si trochu posunuli, takže po neskorých raňajkách už neostalo času na dlhé vychádzky. Využili sme teda blízkosť bývalej vojenskej základne a na odporúčanie miestnych znalcov sme do nej vnikli. (Malé odporúčanie pre nasledovníkov - slabším povahám odporúčam si na križovatkách tamojších cestičiek robiť nejaké značky, aby ste tam neblúdili bez jedla a vody niekoľko dní...) Popoludnie sa už nieslo v tradičnej dramaturgii - literárny seminár autorov s porotcami, krst nových knižiek (vrátane predstavenia novej Bačovej zbierky), veľtrh trampskej tlače a pomedzi to všetko Trapsavytí. Potom prítomní nedočkavo nakupovali tombolové lístky a prešľapovali okolo kruhu čistoty pred zapálením slávnostného ohňa. Výsledky sa môžete dočítať v linkoch na konci článku. No a zábava pri ohni trvala do neskorých nočných, či vlastne skôr skorých ranných hodín.

Nedeľa začala samozrejme balením. Potom sme sa plánovane presunuli na miesto stretnutia s kamarátom Panáčikom, aby sme spolu šli tam, kde mal svoje letné sídlo "Bodega" kamarát Rubín. Napriek tomu, že od jeho smrti ubehlo už takmer 5 rokov, veľa sa tam nezmenilo... Nuž sme k päte totemu položili kamene z Hadieho údolia aj brdských lesov, zapálili sviečky a spomenuli si na trampa, ktorý mal rád "maso, kafe, fajfku a ženy", nemal rád "bláto", zeleninu a 40 rokov po vojne...
Potom sme sa vydali za novými dobrodružstvami a našou ďalšou zastávkou bol hrad Točník. Môžem vrelo odporúčať, fotky dosvedčia. Záver tohto tripu bol u Panáčika v Prahe, ktorý nám poskytol prístrešie do pondelka. Po pár sto kilometroch a zastávke u Andy v Bratislave, kde sme odovzdali cezhraničný kontraband, sme večer šťastne dorazili domov.



výsledky na stránkach Avalonu
report na webe Severky, vrátane linkov na fotky iných kamarátov
zborník Trapsavca 2010, na stiahnutie (pdf, 1,1 MB)

[FOTO "Na výsluní"]

[FOTO Trapsavec]

[FOTO Rubínova "Bodega"]

[FOTO hrad Točník]



späť na cancák 2010